Over stoom

 

Stoomreinigers en stoomstofzuigers produceren in een afgesloten ruimte (boiler) stoom onder hoge druk. De stoom bestaat uit 100% normaal leidingwater dat wordt verhit.

 

Het opwarmen van het water in de boiler van de Stoomstofzuiger neemt slechts enkele minuten in beslag. De uiteindelijke temperatuur van de stoom kan vervolgens oplopen tot zo’n 180°C. De stoom die vrijkomt uit de boiler wordt onder hoge druk via een slang naar het pistool gebracht. Deze hoge temperatuur van de stoom zorgt ervoor dat de poriën en eventuele dieper liggende plekken van de te behandelen delen worden opengezet en dat de vervuiling (bv. vettigheid, olie of ander vuil) hierdoor loskomt van het te behandelen oppervlak.

 

Ook heeft de hete stoom een desinfecterende werking en doodt het alle bacterien die het onderweg tegenkomt. Mede hierdoor wordt er volgens de HACCP norm gereinigd en zal dit ook van toepassing zijn op zeer moeilijk te bereiken plekken, zoals bv. hoekjes of kieren.

 

Middels de juiste tools, zoals borstels, nozzles, lans, ramenwissers, pads ed. worden vele reinigingsproblemen opgelost. Het losgeweekte vuil wordt vervolgens direct door de stoomstofzuiger afgezogen en opgevangen in een vuilwatertank.

 

Reinigen middels stoom is dus een zeer milieuvriendelijke en snelle manier van grondig schoonmaken. U gebruikt veel minder water dan bij traditioneel schoonmaken. Ook is het veel minder arbeidsintensief dan het ouderwetse schrobben. Doordat er tevens geen gebruik gemaakt hoeft te worden van chemische reinigingsmiddelen is het niet alleen zeer milieuvriendelijk maar ook nog een sterk kostenbesparend en dus ook nog eens stukken voordeliger!